Kategorier
Okategoriserade

En månad kvar till påsklägret!

Idag är det 1 månad kvar till vi kan ses på Finnåker igen för årets påskläger! Nu är hemsidan uppdaterad med information för Påsklägret 2023

Här kommer lite olika nyheter från lägerarrangörsgruppen om lägret och anmälan, några är mer roliga än andra.

Datumet för årets påskläger är 6-10 april, alltså Skärtorsdagen till Annandag påsk som vanligt. Anmälan kommer öppna nu på onsdag 8 mars, klockan 17.00. Anmälan kommer som vanligt finnas på vår hemsida camelot.nu

Temat för lägret är Star Wars, det kommer såklart arrangeras ett lajv inspirerat av temat och mer information om tema-lajvet finns på lajvets hemsida, https://starwarsifs.wixsite.com/star-wars-lajv

Glöm inte att du måste vara anmäld till lägret för att kunna delta på lajvet, det räcker inte att bara anmäla sig till lajvet.

Vi går vidare med en av de tråkigare nyheterna, som ni alla säkert märkt så har priserna ökat på många saker den senaste tiden. Det gäller tyvärr även alla priser som spelar in när vi ska sätta en deltagaravgift för lägret. Vi har tillsammans med stiftet och styrelsen jobbat hårt med att få till en budget med så låga deltagaravgifter för er som möjligt. Men med ökade kostnader och minskade bidrag betyder det tyvärr att vi kommer behöva göra en märkbar höjning av lägerpriserna jämfört med tidigare läger. Glöm inte att du kan få 300 kr i rabatt om du är under 30 och medlem i Svenska Kyrkans Unga.

Deltagaravgifter påsklägret 2023

Födda 2004-2009: 1950 kr

Födda 1998-2003: 2300 kr

Födda 1997 eller tidigare: 2650 kr

Vi vill dock påminna om att möjligheten att söka bidrag från Vistelsefonden finns för alla som har svårt att betala deltagaravgiften själva. Det brukar inte heller vara några problem att dela upp betalningen om det är svårt att betala allt på en gång.

För er som har lite pengar över vill vi även uppmana er att skänka en gåva till Vistelsefonden så att fler kan få ett bidrag till sin deltagaravgift.

Barn på lägret

Målgruppen för lägret är som vanligt ungdomar i åldrarna 14-25 år. Då våra läger har blivit väldigt populära på senare år har vi ibland behövt gå över till reservlista för att vi fyllt alla deltagarplatser även om vi i slutändan kunnat erbjuda alla på reservlistan en plats. Av den här anledningen har vi inför påsklägret 2023 behövt ta beslutet att barn (de som är födda 2010 eller senare) endast kan åka på läget i mån av plats. Det är ingen ny regel egentligen utan vi har bara kommunicerat den otydligt tidigare och administrationen kring det har skötts på ett krångligt sätt. Nytt för det här lägret är att du i anmälan kan “anmäla intresse” för att du kan behöva ta med ett eller flera barn till lägret. Men det är inte förrän efter sista anmälningsdagen när vi vet om det finns platser kvar till lägret som vi vet om barnet/barnen får plats på lägret. Din plats är dock garanterad om du anmält dig även om barnen inte skulle få plats, men du får då ta ställning till om du kan åka till lägret utan att ta med dig barn.

Anmälan öppnar som nämnt ovan onsdag 8 mars 17:00 och kommer stänga söndag 19 mars 23:59

Mer information om hur man anmäler schemaaktiviteter och annat kommer komma senare så håll koll på hemsidan eller Facebook för att inte missa något!

Lämna ett svar