Rollspelskonfirmation

Under konfirmandtiden har du möjlighet att lära känna nya kompisar och diskuterar allt mellan himmel och jord. Vänskap, kärlek, tro, sex och meningen med livet är några av ämnena. Målet är att du ska lämna konfirmationsläsningen som en lite mer vuxen och komplett människa, oavsett om du väljer att konfirmeras eller inte – för det är förstås frivilligt.

Metodmässigt hämtar just rollspelskonfirmationen mycket inspiration från spelhobbyn och Kung Arthur-legenden. Det innebär att vi kommer att arbeta med Västerås stifts bordsrollspel Vägen, men också med sällskapsspel, lajv, film, teater och diskussion. Även du som aldrig har spelat rollspel förut är varmt välkommen!

Upplägg & praktiskt

Rollspelskonfirmationen tar plats på Svenska Kyrkans Ungas rollspelsläger på Finnåkers kursgård strax utanför Fellingsbro. Lägren infaller på följande datum:

  • Allhelgonahelgen (31 oktober – 5 november 2023)
  • Trettonhelgen (4-7 januari 2024)
  • Påskhelgen (27 mars – 1 april 2024)

Själva konfirmationsgudstjänsten äger rum annandagpåsk, 1 april 2024, kl. 13:00. Då är också släkt och vänner välkomna att delta.

Vi i konfirmandgruppen deltar i de allmänna aktiviteterna på lägren (som till exempel mässor, lajv, föreläsningar och spelande av olika slag), men vi har också gott om tid för oss själva. Mellan lägren gör vi små hemuppgifter och håller kontakten över internet.

Anmälan

Anmälan för konfirmationsgruppen 2023:2024 finns nedan:

https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift/app/kurser/detalj/46993

Kostnad

Kostnaden för konfirmationen (inklusive tre läger) är 3000 kr och betalas via två olika fakturor; 1500 kr efter allhelgonahelgen och 1500 kr efter trettonhelgen. Din hemförsamling står för övriga kostnader och faktura sänds till dem efter konfirmation.

Info & Kontakt

Rollspelskonfirmationen är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga Camelot och Västerås stift.

Vill du veta mer om rollspelskonfirmation? Kontakta Cecilia Redner på 021-178555 eller cecilia.redner@svenskakyrkan.se.