Kategorier
Nyheter

Intressekoll Allhelgonaläger 2020

Hej alla fina!


Som ni alla förstår kommer det vara svårt att ha ett helt “vanligt” Allhelgonaläger i höst med det rådande världsläget. Vi i styrelsen vill därför undersöka intresset bland er medlemmar för ett lite annorlunda Camelot, både för flera småläger på Finnåker med olika teman men också för lokala arrangemang i olika geografiska områden.


Efter att ha diskuterat med ansvariga från Västerås stift är vårt förslag att arrangera flera mindre, kortare läger parallellt på Finnåker, likt hur det brukar vara på Trettonhelgslägret. Vissa kommer att vara onsdag till fredag och några andra fredag till söndag. De olika lägren kommer att ha olika teman, exempelvis rollspelsläger, brädspelsläger, magicläger, minecraftläger, regnbågsläger och konfirmandläger.


Lägren på gården kommer ha strikta scheman och anvisade platser att befinna sig på för att undvika interaktion och därmed möjlig smittspridning mellan de olika grupperna. De olika lägren kommer befinna sig i olika hus där också alla lägrens respektive aktiviteter kommer äga rum och där alla som är med på just det lägret kommer att sova. Vi kommer att följa antalet sängar i varje hus och inte tillåta fler än vad det finns fasta sängar att bo i ett rum. Exempelvis kommer kanske ett läger hålla till i Kvarngården och ha alla sina aktiviteter på ovanvåningen eller i källaren, medan ett annat befinner sig i Smedgården.


Gemensamma utrymmen såsom matsal och kapell kommer att besökas enligt ett schema och ventileras och desinficeras mellan varje grupp enligt gårdens nuvarande riktlinjer.Vi räknar med att ni alla tar eget ansvar för er och andras hälsa och respekterar de regler vi sätter upp, som kommer att innefatta exempelvis att absolut inte besöka något av de andra lägren på gården på grund av smittorisk. Om Camelot inte bokar upp hela Finnåker kommer andra lokalavdelningar att hyra de hus vi inte är i, eftersom gården måste få sin ekonomi att gå ihop.


Förutom det som kan ske på Finnåker uppmuntrar vi er även att arrangera egna större eller mindre träffar lokalt utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer: Allt från en brädspelskväll eller att gå på en mässa tillsammans, till ett Discordsamtal i camelotanda. Så länge som du gör något med Camelot i hjärtat och att du kan visa upp vad du har gjort genom ett foto eller liknande kommer det räknas som att du har deltagit på ett läger, och därmed gälla i fråga om upphöjning. Dessa arrangemang kan ske oavsett om det arrangeras läger på Finnåker eller ej.


Nu undrar vi vad ni medlemmar tycker om de här förslagen! Nedan finns en länk till ett kort google-formulär där ni kan fylla i om ni skulle vara sugna att komma på ett annorlunda läger på Finnåker och vad ni skulle tycka om att delta på ett lokalt arrangemang. Svaren är ej bindande utan bara en intresseanmälan för att vi ska kunna avgöra vad vi ska lägga vårt fokus på. Vi kommer att sammanställa svaren under nästa vecka så svara gärna så fort som möjligt!

https://forms.gle/Y1Vk2HJVgEytF5aSA


Vi hänvisar alla frågor, förslag och funderingar till vår mail: styrelse@camelot.nu

Vi saknar er allihopa!Varma hälsningar,Camelots styrelse