Praktisk information

Lägret äger rum på Finnåkers kursgård som ligger i natursköna Bergslagen, en bit utanför Arboga. Du kan läsa mer om kursgården på dess hemsida.

Incheckningen öppnar 5 januari kl 16:00 och själva lägret startar med middag kl 17:00 innan vi har ett välkomstmöte kl 18:30. Lägret slutar 7 januari efter lunch.

Transport

Buss

Buss går mellan Arboga station och lägergården i anslutning till lägret. Lägerdeltagare som har anmält buss kommer att bli upphämtade på tågstationen i Arboga. Bussen kostar 100 kr tur och retur, och passar med följande tåg:

Fredag 5 januari

Ankomst från Stockholm till Arboga: Information kommer inom kort
Ankomst från Göteborg till Arboga: Information kommer inom kort

Söndag 7 januari

Avgång från Arboga mot Stockholm: Information kommer inom kort
Avgång från Arboga mot Göteborg: Information kommer inom kort

Bil

För er som kommer med bil finns vägbeskrivning på kursgårdens webbsida. På kursgården finns det även fri parkering.

Taxi

Om du inte har möjlighet att komma till lägret med bussen får du lösa transporten till lägergården på egen hand. Det finns flera lokala taxibolag och vi rekommenderar att åka tåg till Arboga eller Lindesberg och boka en taxi i förväg för att vara säker på att få en.

Packlista

Nödvändiga saker

Lakan

Det finns täcken och kuddar på plats, men ta med egna lakan. Om du mot förmodan skulle glömma lakan så har kursgården lakan som går att låna mot betalning, denna kostnad kommer om den uppstår debiteras dig som lägerdeltagare.

Kläder

Se till att ha med rena kläder för tre dagars läger. Ibland blir det lite kyligt i lokalerna under vintern så ta gärna med varma kläder och inneskor.

Handduk och hygienartiklar

Det finns duschar i alla lägergårdar, det finns även en bastu där man måste ha badkläder eller handduk. Se till att ta med en extra handduk om du vill basta med handduk då det inte finns torkskåp eller torkrum att tillgå.

Bra eller kul att ha med

Spel

Det spelas mycket spel under lägret, ta gärna med dina favoritspel.

Vattenflaska & Termosmugg

På läger är det viktigt att dricka mycket vatten. Ta därför gärna med en vattenflaska så du kommer ihåg att dricka tillräckligt. Det dricks också mycket kaffe, te och varm choklad under lägret. För att underlätta för kökspersonalen brukar många ta med sig en termosmugg. Det gör även att din dryck håller sig varm längre under långa spelomgångar.