Tema och lajv

Vad är lajv?

Lajv, även känt som levande rollspel, kan beskrivas som en improviserad teater där ingen är publik utan alla är med och spelar. Tillsammans förflyttar man sig till en påhittad verklighet där alla spelare har en roll som skall gestaltas så trovärdigt som möjligt. Med hjälp av förbestämda karaktärsdrag, rekvisita och kläder skapas en så fullständig illusion som möjligt av den påhittade världen.

Målet är inte att vinna utan att ha en givande och underhållande upplevelse tillsammans med sina medspelare. Man skapar historien tillsammans beroende på hur spelarna väljer att agera. För att underlätta spelet finns det däremot vissa regler som spelarna måste ta hänsyn till. Både på grund av att alla spelare ska känna sig trygga och på grund av sådant som inte kan gestaltas fullt ut, utan kräver ett stort mått fantasi och urskiljning, exempelvis strid och magi.

Lägertema

Varje rollspelsläger har ett tema. Det brukar speglas i olika föreläsningar, utsmyckningar och lajv under lägret.

Ett av lajven som kommer sättas upp under påsklägret är ”Space Pilgrims”.

”Space Pilgrims är en fiktionell Science Fiction-TV-serie från 1960-talet, som skapades inför Camelots Allhelgonaläger som grund för ett lajv hösten 2014. Space Pilgrims tar inspiration av klassiska rymdoperor som Flash Gordon, Star Trek, Star Wars och Barbarella. Serien följer besättningen på rymdskeppet Pilgrim-1 när de upptäcker nya världar, kommer i kontakt med mystiska varelser och slåss mot skrämmande skurkar på deras färd genom galaxen från Jorden för att söka efter den paradislika planeten Eden.​

Anmälan till lajvet görs via lajvets hemsida.