Praktisk information

Lägret äger rum på Finnåkers kursgård som ligger i natursköna Bergslagen, en bit utanför Arboga. Du kan läsa mer om kursgården på dess hemsida.

Lägret riktar sig främst till ungdomar i åldrarna 13-25 år. Lägret kostar 1 400 kr för de som är födda 1999-2005, 1 700 kr för de som är födda 1993-1998 och 2 100 kr för de som är födda 1992 och tidigare.

Om du är medlem i Svenska Kyrkans Unga får du 300 kr i rabatt. Alla som är 30 år eller yngre kan bli medlem i Svenska Kyrkans Unga (är du äldre blir du vuxenmedlem). Det är gratis och du kan bli medlem på medlemssidorna.

Tänk även på att du kan söka bidrag från din hemförsamling för att åka på rollspelsläger. Ladda ner blanketten för bidragsansökan, fyll i och lämna in till din församling.

I lägerpriset ingår sängplats i flerbäddsrum samt frukost, lunch, middag och kvällsfika. Det serveras ingen middag på torsdagen utan endast korv med bröd efter inledningen så det är bra om du äter innan du anländer till lägret.

Under lägret har alla deltagare även tillgång till Västerås Stifts materialförråd med dess skatt av dräkter, lajvutrustning, tidskrifter samt en diger uppsättning bräd- och rollspel.

Deltagaravgiften ska betalas in till plusgiro 11 68 49-1. Om du har möjlighet att lämna en notis/kommentar till inbetalningen så lämna ditt personnummer så din inbetalning blir tydligt identifierad.

Incheckningen öppnar onsdag 31 oktober kl 17:00 och själva lägret startar kl 18:00. Om du mot förmodan anländer innan incheckningen öppnar kommer du behöva hjälpa oss med att förbereda lägret. Lägret slutar söndag 4 november 14:00.

Lägret äger rum på Finnåkers kursgård som ligger i natursköna Bergslagen, en bit utanför Arboga. Du kan läsa mer om kursgården på dess hemsida.

Transport

Buss

Vi erbjuder busstransport till och från Finnåkers Kursgård. Det kostar 100 kr att åka med bussen oavsett om man åker både till och från lägret eller bara en av dagarna. Det finns tre olika bussar att välja mellan.

Buss till/från Arboga station

Arbogabussen avgår från Arboga station och passar med följande tågtider:

ONSDAG 31 OKTOBER

Ankomst från Stockholm till Arboga: 16:26 (Tåg 10943)

Ankomst från Göteborg till Arboga: 16:26 (Tåg 10943)

SÖNDAG 4 NOVEMBER

Avgång från Arboga mot Stockholm: 15:19 (Tåg 10176)

Avgång från Arboga mot Göteborg: 15:42 (Tåg 740)

Buss till/från Skogås, Mariakyrkan

Det finns ett begränsat antal platser i en buss som avgår från Mariakyrkan i Skogås.

Bussen avgår från Mariakyrkan mot Finnåker 14:00 på onsdagen och åker tillbaka från Finnåker efter lägrets slut på söndagen.

Buss till/från Västerås Centralstation

Det finns ett begränsat antal platser i en buss som avgår från Västerås Centralstation.

Bussen avgår från Västerås C mot Finnåker 16:15 på onsdagen och åker tillbaka från Finnåker efter lägrets slut på söndagen.

Bil

För er som kommer med bil finns vägbeskrivning på kursgårdens webbsida. På kursgården finns det även fri parkering.

Taxi

Om du inte har möjlighet att komma till lägret med bussen får du lösa transporten till lägergården på egen hand. Det finns flera lokala taxibolag och vi rekommenderar att åka tåg till Arboga eller Lindesberg och boka en taxi i förväg för att vara säker på att få en.

Packlista

Nödvändiga saker

Lakan

Det finns täcken och kuddar på plats, men ta med egna lakan. Om du mot förmodan skulle glömma lakan så har kursgården lakan som går att låna mot betalning, denna kostnad kommer om den uppstår debiteras dig som lägerdeltagare.

Kläder

Se till att ha med rena kläder för fem dagars läger. Det är en del spring ute så se till att ta med varma kläder och ordentliga utekläder.

Handduk och hygienartiklar

Det finns duschar i alla lägergårdar, det finns även en bastu där man måste ha badkläder eller handduk. Se till att ta med en extra handduk om du vill basta med handduk då det inte finns torkskåp eller torkrum att tillgå.

Bra eller kul att ha med

Spel

Det spelas mycket spel under lägret, ta gärna med dina favoritspel.

Instrument

Kan du spela gitarr? Fiol? Något annat instrument som är behändigt att ta med? Gör gärna det! Gudstjänster, mässor och andakter är extra fina med akustisk musik!

Maskeradkläder

Om du har kan du ta med lajvkläder att ha på dig under lägrets olika aktiviteter, annars finns det kläder att låna i Västerås stifts dräktförråd på kursgården.