Praktisk information

Lägret äger rum på Finnåkers kursgård som ligger i natursköna Bergslagen, en bit utanför Arboga. Du kan läsa mer om kursgården på dess hemsida.

Lägret riktar sig främst till ungdomar i åldrarna 14-25 år. Lägret kostar 1800kr för de som är födda 2003-2008, 2150kr för de som är födda 1997-2002 och 2500kr för de som är födda 1996 och tidigare.

Om du är medlem i Svenska Kyrkans Unga får du 300 kr i rabatt. Alla som är 30 år eller yngre kan bli medlem i Svenska Kyrkans Unga (är du äldre blir du vuxenmedlem). Det är gratis och du kan bli medlem på medlemssidorna.

Tänk även på att du kan söka bidrag från din hemförsamling för att åka på rollspelsläger. Ladda ner blanketten för bidragsansökan, fyll i och lämna in till din församling.

I lägerpriset ingår sängplats i flerbäddsrum samt frukost, lunch, middag och kvällsfika. Det serveras ingen middag på onsdagen utan endast korv med bröd efter inledningen så det är bra om du äter innan du anländer till lägret.

Ska du bo i hotellet så tillkommer en kostnad på 2200kr per rum.

Under lägret har alla deltagare även tillgång till Västerås Stifts materialförråd med dess skatt av dräkter, lajvutrustning, tidskrifter samt en diger uppsättning bräd- och rollspel.

Deltagaravgiften ska betalas in till plusgiro 11 68 49-1. Om du har möjlighet att lämna en notis/kommentar till inbetalningen så skriv ditt namn och vilket läger betalningen gäller så blir din inbetalning tydligt identifierad.

Incheckningen öppnar onsdag 2 november kl 17:00 och själva lägret startar kl 18:00. Om du mot förmodan anländer innan incheckningen öppnar kommer du behöva hjälpa oss med att förbereda lägret. Lägret slutar söndag 6 november 13:30.

Transport

Buss

Vi erbjuder busstransport till och från Finnåkers Kursgård. Det kostar 150 kr att åka med bussen oavsett om man åker både till och från lägret eller bara en av dagarna. Det finns tre olika bussar att välja mellan.

Det är viktigt att busstiderna hålls, särskilt på söndagen när lägret slutar, så tänk på att vara vid bussen i god tid så alla kommer iväg till sina tåg i tid.

Buss till/från Arboga station

Onsdag 2 november – Till lägret

Arbogabussen avgår från Arboga station 16:15 och passar med följande tågtider:

Ankomst från Stockholm – 15.40
Ankomst från Göteborg – 15.18

Söndag 6 november – Från lägret

Arbogabussen avgår från Finnåkers Kursgård 13:30 och passar med följande tågtider:

Till Stockholm – 15.18
Till Göteborg – 14.41

Buss till/från Säby Kyrka, Salem

Det finns ett begränsat antal platser i en buss som avgår från Säby Kyrka i Salem.

Bussen avgår från Säby Kyrka mot Finnåker 14:30 på onsdagen och åker tillbaka till Salem från Finnåker efter lägrets slut på söndagen.

Buss till/från Västerås Busstation

Det finns ett begränsat antal platser i en buss som avgår från Skultuna och hämtar upp deltagare som vill åka med från Västerås Busstation vid centralstationen.

Bussen hämtar upp deltagare från Västerås Busstation mot Finnåker 16:00 på onsdagen och åker tillbaka till Västerås från Finnåker efter lägrets slut på söndagen, ca 14.00.

Bil

För att hitta till Kursgården rekommenderar vi att ni söker fram ”Finnåkers Kursgård” i valfri karttjänst. När ni kommer fram till gården finns en stor parkering där det är gratis att parkera under lägret. Viktigt är dock att inte ställa sig på någon av platserna med motorvärmare/laddstolpe då det är personalparkeringar. Ingen parkering får ske inne på området under lägret utan vi hänvisar till den stora parkeringsplatsen. Det går dock bra att köra upp till boendehusen för att lasta ur packning vid ankomst, vi ber er då att hålla hastighetsbegränsningen på 10 km/h och lämna företräde för gående.

Taxi

Om du inte har möjlighet att komma till lägret med bussen får du lösa transporten till lägergården på egen hand. Det finns flera lokala taxibolag och vi rekommenderar att åka tåg till Arboga eller Lindesberg och boka en taxi i förväg för att vara säker på att få en.

Packlista

Vad alla måste ha med sig

Lakan och handdukar: På gården sover vi i sängar eller på madrasser i 3-8 bäddsrum, dessa är utrustade med 1 täcke och 1 kudde per sängplats. Det finns sängkläder att hyra för en kostnad, för de som bor på hotellet så ingår det lakan samt handduk. Om du tänkt basta under lägret rekommenderar vi att du tar med en extra handdukk då det inte finns tillgång till torkrum på lägret.

Kläder: Kläder för 4 dagar som passar till de olika aktiviteterna, bra skor och varma kläder är bra att ha till uteaktiviteterna då en varm lajvare ofta är en glad lajvare. Utöver det behöver du ha med pyjamas och om du vill basta under lägret behöver du ta med dig badkläder.

Hygienartiklar: Tandkräm, Tandborste, Duschprodukter, Deodorant, mediciner och annat du behöver för att klara dig under fyra lägerdygn.

Vattenflaska: Alla behöver dricka mycket vatten, oftast mer än man dricker hemma då det är väldigt aktiva dagar på lägret. Ta gärna med en vattenflaska som du kan ha med på de olika aktiviteterna, men glöm inte att märka den med ditt namn ifall den skulle komma bort!

Annat som kan vara kul att ha med

Spel: Det finns ett stort spelförråd på lägret, men har du något favoritspel du vill spela så kan det vara kul att ha med.

Instrument: Vi välkomnar alla instrument på andakter och mässor så ta gärna med om du har något instrument som går att ta med enkelt till Finnåker.

Riddarkedja: Du som tidigare har dubbats eller upphöjts behöver ta med din kedja till lägret. Om du inte hittar din kedja kan du få en ny mot en avgift till Vistelsefonden.

Lajvkläder: Nu kan du få användning för de där fantastiska kläderna som kanske inte kan användas så ofta. Ingen outfit är fel på Camelot. Så ta med det du har till dubbning, lajv, temadagar m.m.

Termosmugg: Under lägret dricks mycket kaffe, te, varm choklad. För att hålla din dryck varm under långa spelpass är det bra att ha med en termosmugg. Det underlättar även för kökspersonalen som slipper diska lika många koppar.

Snacks: Under lägret serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika men mellan måltiderna kan det vara gott med lite godis, frukt eller annat snacks. Det finns även en kiosk på lägret om du skulle behöva mer snacks. Var dock noga med att det du tar med dig inte innehåller något som inte är tillåtet på grund av luftburna allergier.