Praktisk information

Lägret äger rum på Finnåkers kursgård som ligger i natursköna Bergslagen, en bit utanför Arboga. Du kan läsa mer om kursgården på dess hemsida.

Lägret riktar sig främst till ungdomar i åldrarna 14-25 år. Lägret kostar 1950 kr för de som är födda 2004-2009, 2300 kr för de som är födda 1998-2003 och 2650 kr för de som är födda 1997 och tidigare.
För barn födda 2010 eller senare kostar lägret 1000 kr. Barn under 4 år åker gratis. 

Om du är medlem i Svenska Kyrkans Unga får du 300 kr i rabatt. Alla som är 30 år eller yngre kan bli medlem i Svenska Kyrkans Unga (är du äldre blir du vuxenmedlem). Det är gratis och du kan bli medlem på medlemssidorna.

Tänk även på att du kan söka bidrag från din hemförsamling för att åka på rollspelsläger. Ladda ner blanketten för bidragsansökan, fyll i och lämna in till din församling.

I lägerpriset ingår sängplats i flerbäddsrum samt frukost, lunch, middag och kvällsfika. Det serveras ingen middag på torsdag utan endast korv med bröd efter inledningen så det är bra om du äter innan du anländer till lägret.

Ska du bo i hotellet så tillkommer en kostnad på 2200 kr per rum.

Under lägret har alla deltagare även tillgång till Västerås Stifts materialförråd med dess skatt av dräkter, lajvutrustning, tidskrifter samt en diger uppsättning bräd- och rollspel.

Deltagaravgiften ska betalas in till plusgiro 11 68 49-1. Om du har möjlighet att lämna en notis/kommentar till inbetalningen så skriv ditt namn och vilket läger betalningen gäller så blir din inbetalning tydligt identifierad.

Incheckningen öppnar onsdsg 1 november kl 17:00 och själva lägret startar kl 18:00. Om du mot förmodan anländer innan incheckningen öppnar kommer du behöva hjälpa oss med att förbereda lägret. Lägret slutar söndag 5 november 13:00

Barn på lägret

Då våra läger har blivit väldigt populära på senare år har vi ibland behövt gå över till reservlista för att vi fyllt alla deltagarplatser även om vi i slutändan kunnat erbjuda alla på reservlistan en plats. Av den här anledningen har vi sedan påsklägret 2023 behövt ta beslutet att barn födda 2010 eller senare endast kan åka på läget i mån av plats.
Du kan vid anmälan fylla i intresse för att ta med ett eller flera barn till lägret. Efter att anmälan stängt 10 oktober vi vet om det finns platser kvar till lägret som vi då kommer erbjuda till barnet/barnen.
Din plats är dock garanterad om du anmält dig även om barnen inte skulle få plats, men du får då ta ställning till om du kan åka till lägret utan att ta med dig barn

Transport

Camelotexpressen

Vi erbjuder busstransport till och från Finnåkers Kursgård  med hjälp av Camelotexpresssen. Camelotexpressen är det nya namnet på dom bussar som tar deltagare till och från lägret. Det kostar 150 kr att åka med bussen oavsett om man åker både till och från lägret eller bara en av dagarna. Det flera olika bussar att välja mellan. 

Det är viktigt att busstiderna hålls, särskilt på söndagen när lägret slutar, så tänk på att vara vid bussen i god tid så alla kommer iväg till sina tåg i tid.

Om det skulle vara så att någon redan hunnit boka resa till Arboga där vi erbjudit buss ifrån tidigare, skicka ett mail till rollspelslager@camelot.nu med en kopia/printscreen på din biljett eller bokning så kommer vi fram till en lösning

Västerås/Hallstahammar

Till lägret – onsdag 1 november

16:00 – Västerås Centralstation
16:25 – S:t Larsgården, Vallongatan 6, 734 30 Hallstahammar

Tiderna till lägret gäller när bussen kommer avgå, så möt gärna upp på hållplatsen 15 minuter innan så du inte missar bussen.

Från lägret – söndag 5 november
Bussen lämnar Finnåker 14:30
Ca 15:25 – S:t Larsgården, Vallongatan 6, 734 30 Hallstahammar
Ca 15:55 –  Västerås Centralstation

Anmälan till denna buss finner du här.

Storvreta/Uppsala

Till lägret – onsdag 1 november

14:15 – Storvreta Församlingsgård, Ärentunavägen 3, 743 30 Storvreta
14:35 – Uppsala Centralstation, Hållplats E3, Stationsgatan

Tiderna till lägret gäller när bussen kommer avgå, så möt gärna upp på hållplatsen 15 minuter innan så du inte missar bussen.

Från lägret – söndag 5 november

Bussen lämnar Finnåker 13:30
Ca 15:30 – Uppsala Centralstation, Hållplats E3, Stationsgatan
Ca 15:50 – Storvreta Församlingsgård, Ärentunavägen 3, 743 30 Storvreta

Anmälan till denna buss finner du här.

Salem

Till lägret – onsdag 1 november
14:00 – Säby Församlingshem, Emanuel Birkes väg 1, 144 30 Rönninge
Bussen kommer avgå 14:00 så samling för de som ska med bussen är senast 13:45 så du inte missar bussen.

Från lägret – söndag 5 november
Bussen lämnar Finnåker 14:45
Ca 16:45 – Säby Församlingshem, Emanuel Birkes väg 1, 144 30 Rönninge

Anmälan till denna buss finner du här.

Köping

Till lägret – onsdag 1 november
16:15 – Köping Station, Gamla taxi/hållplats båtbussarna
Bussen kommer avgå 16:15 så möt gärna upp på hållplatsen 15 minuter innan så du inte missar bussen.

Från lägret – söndag 5 november
Bussen lämnar Finnåker 13:30
Ca 14:00 – Köping Station, Gamla taxi/hållplats båtbussarna

Anmälan till denna buss finner du här.

Bil

För att hitta till Kursgården rekommenderar vi att ni söker fram ”Finnåkers Kursgård” i valfri karttjänst. När ni kommer fram till gården finns en stor parkering där det är gratis att parkera under lägret. Viktigt är dock att inte ställa sig på någon av platserna med motorvärmare/laddstolpe då det är personalparkeringar. Ingen parkering får ske inne på området under lägret utan vi hänvisar till den stora parkeringsplatsen. Det går dock bra att köra upp till boendehusen för att lasta ur packning vid ankomst, vi ber er då att hålla hastighetsbegränsningen på 10 km/h och lämna företräde för gående.

Taxi

Om du inte har möjlighet att komma till lägret med bussen får du lösa transporten till lägergården på egen hand. Det finns flera lokala taxibolag och vi rekommenderar att åka tåg till Arboga eller Lindesberg och boka en taxi i förväg för att vara säker på att få en.

Packlista

Vad alla måste ha med sig

Lakan och handdukar: På gården sover vi i sängar eller på madrasser i 3-8 bäddsrum, dessa är utrustade med 1 täcke och 1 kudde per sängplats. Det finns sängkläder att hyra för en kostnad, för de som bor på hotellet så ingår det lakan samt handduk. Om du tänkt basta under lägret rekommenderar vi att du tar med en extra handduk då det inte finns tillgång till torkrum på lägret.

Kläder: Kläder för 4 dagar som passar till de olika aktiviteterna, bra skor och varma kläder är bra att ha till aktiviteter utomhus då en varm lajvare ofta är en glad lajvare. Utöver det behöver du ha med pyjamas och om du vill basta under lägret behöver du ta med dig badkläder.

Hygienartiklar: Tandkräm, Tandborste, Duschprodukter, Deodorant, mediciner och annat du behöver för att klara dig under fyra lägerdygn.

Vattenflaska: Alla behöver dricka mycket vatten, oftast mer än man dricker hemma då det är väldigt aktiva dagar på lägret. Ta gärna med en vattenflaska som du kan ha med på de olika aktiviteterna, men glöm inte att märka den med ditt namn ifall den skulle komma bort!

Annat som kan vara kul att ha med

Spel: Det finns ett stort spelförråd på lägret, men har du något favoritspel du vill spela så kan det vara kul att ha med.

Instrument: Vi välkomnar alla instrument på andakter och mässor så ta gärna med om du har något instrument som går att ta med enkelt till Finnåker.

Riddarkedja: Du som tidigare har dubbats eller upphöjts behöver ta med din kedja till lägret. Om du inte hittar din kedja kan du få en ny mot en avgift till Vistelsefonden.

Lajvkläder: Nu kan du få användning för de där fantastiska kläderna som kanske inte kan användas så ofta. Ingen outfit är fel på Camelot. Så ta med det du har till dubbning, lajv, temadagar m.m.

Termosmugg: Under lägret dricks mycket kaffe, te och varm choklad. För att hålla din dryck varm under långa spelpass är det bra att ha med en termosmugg. Det underlättar även för kökspersonalen som slipper diska lika många koppar.

Snacks: Under lägret serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika men mellan måltiderna kan det vara gott att ha med lite godis, frukt eller annat snacks. Det finns även en kiosk på lägret om du skulle behöva mer snacks. Var dock noga med att det du tar med dig inte innehåller något som inte är tillåtet på grund av luftburna allergier.